NANOX, VRHUNSKA ŠPORTNA PREHRANA

 

Nanox Nutriceuticals je blagovna znamka belgijskega podjetja Nanox International, ki ima močno farmacevtsko in biokemično zaledje. Cilj podjetja je posamezniku zagotoviti vrhunske in varne športno-prehranske dodatke, ki so klinično preizkušeni, resnično delujejo in vam olajšajo in pomagajo na poti do vaših ciljev. NANOX International ima vodilni položaj v inovacijah, razvoju in edinstvenih rešitvah na področju športne prehrane, zato poznavalci navajajo NANOX kot “Rolls-Royce” v športni prehrani!


  NANOX DEJSTVA

 • Skrb za vaše zdravje – vsi produkti so brez nevarnih kemičnih sestavin in izdelani po naravnem postopku
 • Vse surovine so Evropskega porekla in so natančno kontolirane
 • Izdelki ne vsebujejo sladila aspartana
 • Pri zasnovi in procesu izdelave sodelujejo vrhunski strokovnjaki
 • Produkti imajo preverjeno učinkovitost z navzkrižnimi testiranji
 • Z inovativnostjo Nanox postavlja standarde v industriji
 • Proizvodni sistem je povsem v skladu z GMP (Good Manufacturing Practice) in ISO presojami
 • Čista in najsodobnejša proizvodnja
 • Vsi NANOX produkti izpolnujejo standard GMP in HACCP

Nanox, Rolls-Royce na področju športne prehrane!

 

 
 
 • NANOX GIRL
 • NA TRENINGU Z NANOXOM
 • NANOX DEKLETA
 • MATIJA KRANJEC -81,12m!
 • DUNKING DEVILS
 • NANOX TIHOŽITJE
 • FLYING BLAŽ
 • DRAGAN PRIDOBIL 13 KG!
 • VITO DRAGIČ
 • NAGRADA PO TRENINGU
 • BOR
 • NAPORNO DELO :)
 • NE POZNATE?
 • JE KDO OPAZIL NANOX? :)
 • NANOX
 • ANDRAŽ V AKCIJI
 • NAGRADNA IGRA
 • AFNE GUNCAMO
 • SREČA
 • VITO DRAGIČ
 • MAJA IN NIVES
 • BLAŽ SE UČI ŽONGLIRANJA
Proteini ali po slovensko beljakovine so kompleksne organske molekule sestavljene iz najmanj 50 verižno povezanih aminokislin, ki so med seboj povezane s peptidno vezjo. Proteini imajo v telesu ogromno funkcij in jih v grobem po funkciji delimo na encime, proteine, ki sodelujejo v celični signalizaciji (receptorji, protitelesa, hormoni) in strukturne proteine, ki dajejo obliko celici in organizmu. Človeško telo ni sposobno sintetizirati vseh aminokislin, zato so beljakovine nujen del prehrane. Telo jih potrebuje za vgraditev v biomaso lahko pa so tudi vir energije - gorivo, ki vsebuje 4 kcal/g. Aktivni ljudje potrebujejo 1,6 - 1,8 g proteinov na kilogram telesne teže na dan. Večina proteinov se v prebavnem traku razgradi na posamezne aminokisline s pomočjo prebavnih encimov, ki se v tankem črevesju absorbirajo v telo. Živalski viri proteinov so meso, jajca, mleko in mlečni izdelki. Glavni rastlinski viri proteinov pa so žita in stročnice.

 

Najpogosteje so beljakovine pridobljene iz mleka oziroma njegovih derivatov - sirotke (whey). Poznamo tudi druge vire beljakovin kot so jajčni beljaki, govedina, riž, soja in med vegani zelo priljubljen vir beljakovin neživalskega izvora - rumeni grah iz katerega so pridobljene veganske beljakovine Conguest. Nanoxove sirotkine beljakovine (Protilox, Varcil, Hidrolox) so pridobljene iz mleka proizvedenega v Evropi, kjer ni dovoljena uporaba hormonov in rastnih pospeševalcev (direktiva 92/64EEC, članek 15. Proizvodnja je strogo kontrolirana - od proizvodnje surovine do končnega produkta: HACCP ISO22000:2005, World Anti-Doping Agency (WADA. Beljakovine so pridobljeni s postopki hladne mikrofiltracije in so popolnoma naraven proizvod.

 

Še zdaleč ne! Med posameznimi beljakovinskimi praški so lahko ogromne razlike v kvaliteti in sestavi praška. Kljub na videz podobnimi izdelki, ki se "kitijo" z obetavnimi imeni in napisi, ki neizkušenega uporabnika hitro zavedejo, je pri nakupu beljakovinskega praška potrebnega nekaj osnovnega znanja. Pri proteinskem prašku je pomembna vsebnost proteinov na enoto in aminokislinska sestava le teh. Pomembna je čistost praška, torej da je čim manj ali nič ostalih primesi npr: sladkorjev, ogljikovih hidratov, laktoze... Zelo pomemben je tudi izvor in kvaliteta osnovne surovine iz katere se pridobiva proteinski prašek in način predelave, ki neposredno vpliva na biološko vrednost proteinov, količino laktoze v prahu, zgradbo molekul beljakovin itd. Seveda je še mnogo stvari v katerih se proteinski praški razlikujejo, se boste pa s tem osnovnim znanjem zagotovo izognili "slabim" nakupom.

 

Vsi Nanoxovi izdelki so potrjeni s strani EU in so v skladu z najnovejšimi predpisi o živilih in prehranskih dopolnilih, ki jih določajo predpisi EU. Nanoxova proizvodnja je strogo kontrolirana in izpolnjuje standard GMP iz farmacevtske proizvodnje (od koder Nanox izvira). V nasprotju z mnogimi konkurenčnimi znamkami, Nanox ne uporablja cenenih polnil in sestavin. Nanoxovi izdelki so inovativni, pogosto podprti z resnimi kliničnimi testi. Nanox ne zavaja potrošnikov - navedeni podatki o vsebnosti sestavin so resnični. Za vse izdelke iz sirotke Nanox uporablja sestavine Volac.

 

Pri nakupu športne prehrane bodite pozorni na poreklo in ozadje blagovne znamke in /ali proizvajalca. Izogibajte se cenenim in neznanim "private labeled" izdelkom, kjer je sledljivost, izvor in kakovost sestavin pogosto vprašljiva. Pri nakupu primerjajte vsebnost aktivne snovi na enoto izdelka (npr; 100 g ali tableto) v podobnih izdelkih. Hitro se lahko izkaže, da je na prvi pogled dražji izdelek v resnici cenejši. Pri beljakovinskih praških bodite pozorni na izvor beljakovin, vsebnost beljakovin na enoto praška, primesi, sladila, količino laktoze (to je tisto, kar vam v beljakovinskih praških povzroča prebavne motnje)... Pri nakupu bodite kritični - kvaliteta ima svojo ceno. V kolikor ne veste kaj izbrati in nimate dovolj znanja se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pomagal izbrati izdelek, od katerega boste resnično imeli korist.

 

Izbira beljakovinskega praška je odvisna kaj želite doseči in kaj vam je pri izbiri beljakovinskega praška pomembno (okus, sestava, cena, izvor sestavin...): V kolikor želite kvaliteten beljakovnski prašek, dobrega okusa po dostopni ceni predlagamo Protilox. V kolikor želite beljakovinski prašek brez sledov živalskih produktov in brez soje, je tu veganski Conquest. Lastnost Orbiloxa 8 je izredno počasna absorbcija, ki tako telesu zagotavlja potrebne aminokisline še dolgo po zaužitju, zato je odličen beljakovinski dodatek pred spanjem. Če pri pri beljakovinskem dodatku ne želite delati kompromisov, je tu Varcil R2 - sirotkin izolat, brez laktoze, brez sladkorjev in maščob, z več kot 90 % beljakovin na 100 g praška. Za ekstra hitro absorbcijo je na voljo hidrolizat Hydrolox, ki ga odlikuje odlična sestava, okus in zelo hitra absorbcija zaradi kratkih molekul. Novost v naši ponudbi je Carnilox - izolat pridobljen iz govedine. Carnilox je prez laktoze, glutena in se ponaša z zares odličnim okusom čokolade.

 

Odgovor je v osnovi precej enostaven, ker je med kvaliteto posameznih izdelkov lahko ogromna razlika. Sirotka kot najpomembnejša surovina se zelo draži in je zelo pomemben element pri končni ceni izdelka - večja vsebnost sirotke in bolj ko je le ta čista dražji bo beljakovinski prašek. Zato nekateri proizvajalci beljakovinskim praškom primešajo različen cenejše dodatke / polnila ter pristajajo na na slabše postopke pridobivanja, kar ima za posledico večje količine laktoze in slabšo aminokislinsko sestavo... Uporabljajo se cenejše surovine iz vzhodnih trgov ali pa se dodajajo beljakovine cenejših virov, kot je na primer soja. Žal je tu kvaliteta pogosto v neposredni povezavi s ceno.


INTERVJU Z LASTNIKOMA NANOXA
Intervju z lastniki Nanoxa


KATALAOG PRODUKTOV

Katalog Nanox izdelkov
 

PROFIL PODJETJA

Profil Nanox podjetja

  

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih